fbpx
  • Corsi Inglese Parma Slide2

Italian course for catering

A brief analysis of texts related to the world of catering (trends in Italian cuisine, structure and organisation of the kitchen and staff, professional behaviour and ethics, accident prevention, hygiene, menu, cooking techniques and food classification) will be followed by lessons aimed at the acquisition of specific language.

In addition, video and multimedia contributions with presentations of recipes and menu design will consolidate the listening and writing strategies of the participants, while the simulation of situations that may occur in the catering environment will allow participants to acquire greater confidence in oral expression.


Corsi di italiano per la ristorazione

A brevi analisi di testi legati al mondo della ristorazione (le tendenze della cucina in Italia, struttura e organizzazione della cucina e del personale, comportamento ed etica professionale, prevenzione degli infortuni, igiene, menu, tecniche in cucina, classificazione degli alimenti) seguiranno lezioni frontali volte all’acquisizione del linguaggio specifico.

Inoltre, contributi video e multimediali con presentazioni di ricette e crezione di menu permetteranno di consolidare le strategie di ascolto e di scrittura dei partecipanti, mentre la simulazione di situazioni che si possono creare all’interno degli ambienti della ristorazione permetteranno di acquisire maggiore sicurezza nel espressione orale.